Select Page

S dolaskom toplijih dana osim lijepih stvari dolaze, nažalost, i one manje lijepe. Jedna od njih su i komarci. Neke vrste komaraca prenose i uzročnike bolesti te mogu biti opasni po zdravlje. Ipak komarci nakon uboda najčešće izazivaju samo reakciju na koži koja se manifestira jakim svrbežom, otokom i crvenilom oko mjesta uboda koje može potrajati i danima.

Stoga je poželjno koristiti repelente, tj. sredstva koja odbijaju komarce. Postoje kemijski ili prirodni repelenti koji se nanose direktno na kožu (u obliku spreja, kreme…) te oni koji raspršuju miris po prostoru u kojem boravite (aparati koji se stave u struju, mirisni štapići, eterična ulja u aroma lampici/difuzeru…)

U slučaju burne reakcije nakon uboda se mogu koristiti losioni i kreme koji sadrže sredstva koja smiruju kožu i ublažavaju reakciju.

Za djecu do 2g i osobe s osjetljivom kožom se preporučuju isključivo prirodni preparati na bazi eteričnih ulja kao što su citronela, litsea cubebe, niauli, kajeput, lavanda, metvica, geranij…

 

Repelenti :

Dipterol

Natura kids spray

Piktan kids natural

Piktan family

Piktan family natural

Preparati koji se nanose nakon uboda:

Fenistil gel

Floceta gel

Kalomila gel

Kamagel gel

Natura gel

Synopen krema